14.10.12

Faba de Lourenzá

A faba de Lourenzá

Caracteristicas do cultivo
A faba de Lourenzá necesita choivas abundantes(1200-1400 mm ao ano), temperaturas suaves(12º e 14ºc anuais) e uns valores de acidez cun pH de 7 e 5.

Historia

1990, ano da creación da festa da faba, cobrou especial relevancia o mercado de fabas.
O Concello de Lorenzá fomentou a profesionalidade do sector coa construción da Lonxa Horta, Flor e Faba.
No ano 2000 a Xunta de Galicia apoiou a aprobación da denominación de orixe protexida.
A festa da Faba naceu no 1990 para promocionar o consumo da legume e incrementaro seu prezo.
Actualmente o reune o Concello o primeiro fin de semana de outubro a productores, compradores, tratantes, e consumidores de faba de Lourenzá onde se exporta a mercados internacionais como os de Madrid e Barcelona.



Variedades

A faba de Lourenza ten duas variedades a faba galaica e a faba do marisco.
Enfermidades
Pode verse afectada pola mosca da semente, pulgóns e gurgullos que pode producir fungos.